Skip to content

PORTFOLIO         ANJA         IZKUŠNJA

 PONUDBA         BLOG          KONTAKT

Splošni pogoji poslovanja

1. člen: SPLOŠNO

Sanjava, ime, pod katerim ustvarja Anja Jelen, se ukvarja s poročno in lifestyle fotografijo ter grafičnim oblikovanjem.

Podatki:
Anja Jelen ODD
Zaporedna številka ODD: 20247
(v nadaljevanju Sanjava)

Za fotografiranje ali oblikovanje je potreben predhodni dogovor preko elektronske pošte, po sporočilih na Facebooku ali Instagramu ali preko kontaktnega obrazca na spletni strani.

Elektronski naslov: anja@sanjava.si
Socialna omrežja: Facebook – @sanjavaphoto, Instagram – @sanjava.photo
Kontaktni obrazec na spletni strani: https://www.sanjava.si/kontakt/

Po dogovoru se podpiše pogodba na podlagi splošnih pogojev poslovanja, ki so obvezujoči za obe pogodbeni stranki. 

2. člen: AVTORSTVO

Vse fotografije in izdelki iz področja grafičnega oblikovanja so last Sanjava, razen če je napisano drugače.

Fotografije, ki jih prejme stranka niso namenjene za oglaševanje, razstavljanje ali karkoli drugega kot za osebno rabo, razen če je bilo predhodno določeno drugače.
Ob uporabi na socialnih omrežjih mora biti avtorstvo jasno označeno.

Stranka se s podpisom pogodbe strinja, da so posnete fotografije lahko uporabljene v umetniške in promocijske namene (na spletni strani, socialnih omrežjih, v tiskanem portfoliu…) Sanjava.

3. člen: SPOŠTOVANJE

Stranka se zaveže, da bo spoštljivo govorila o Sanjava in se vzdržala kakršnih koli zlonamernih, lažnih trditev, ki bi lahko omajale ugled avtorice. Prav tako stranka k temu ne bo nagovarjala drugih.

Stranka je v primeru nezadovoljstva povabljena svoje dvome na primeren način izraziti avtorici Sanjava, da lahko skupaj poiščemo najbolj ugodno rešitev.

4. člen: PLAČILO

Cene so obračunane po ceniku v ponudbi, ki jo stranka prejme po poslanem povpraševanju oz. so objavljene na spletni strani. Cenik je veljaven od 1. 1. 2020.
Potni stroški so v ceno že vračunani.

Sanjava ni davčni zavezanec.

Plačilo v celoti (100% cene fotografske storitve) se poravna do 7 dni pred dnevom opravljanja fotografske storitve (datum, ki je določen v pogodbi) na transakcijski račun Sanjava, ki ga prejmete v pogodbi.

Za dokončno rezervacijo datuma je potrebno plačilo avansa v znesku 250€ in podpisana pogodba.

V primeru odpovedi pogodbe s strani naročnika se avans ne vrača.

S plačilom in podpisom pogodbe stranka potrjuje, da je seznanjena s stilom fotografiranja ter ponudbo Sanjava.

5. člen: PISNA SOGLASJA

S podpisom pogodbe o sodelovanju, stranka izjavlja, da se strinja s Splošnimi pogoji poslovanja objavljenimi na spletni strani.

6. člen: POTEK FOTOGRAFIRANJA

Na dan fotografiranja mora biti stranka ob dogovorjenem času na lokaciji, pripravljena za pričetek.

V primeru zamude stranke, ki ni posledica nepredvidljivih razmer (npr. prometna nesreča, naravna nesreča…), se čas fotografiranja skrajša za čas zamude. Ko preteče dogovorjeni termin fotografiranja, si fotograf, s katerim je stranka dogovorjena, pridržuje pravico lokacijo zapustiti.

Stranka mora biti pripravljena na sodelovanje. Fotograf ni dolžen stranke opominjati o želenih fotografijah.

7. člen: PREJETJE IZDELKOV

Fotografije bodo pripravljene v roku 7 delovnih dni za predporočna, nosečniška in druga lifestyle fotografiranja in v 30 delovnih dneh za poročne fotografije.

Stranka se strinja, da lahko team podjetja Sanjava izmed vseh posnetih fotografij izbere in obdela najboljše, ki bodo prikazale stranko v najboljši luči.

Fotografije so za predporočna, nosečniška in druga lifestyle fotografiranja dostavljene preko spletnih platform za deljenje datotek, poročne fotografije pa so dostavljene osebno na USB-ključku.

Po prejetju fotografij je stranka za fotografije in hrambo le teh odgovorna sama, Sanjava za izgubo datotek in/ali USB-ključka ne odgovarja.

Glede dostave izdelkov iz področja grafičnega oblikovanja veljajo individualni dogovori s stranko.

8. člen: STIL FOTOGRAFIJE

Sanjava ima svoj stil, ki je odraz trenutnega umetniškega navdiha, razmer, ki so bile prisotne na fotografiranju in znanja fotografov v teamu, zato vsakršno pogajanje o stilu fotografiranja ni mogoče.

Stranka fotografij po prejemu na nikakršen način ne sme spreminjati, saj so fotografije umetniški izdelek in predstavljajo vizijo teama Sanjava. Vsakršno poseganje v barve (filtri na socialnih omrežjih, pretvorba v črnobelo) se ne tolerira.

Team Sanjava bo po svojih najboljših zmožnostih uresničil pričakovanja stranke in upošteval želje. Team ne sprejema reklamacij, vezanih na kompozicijo, tehniko, izbor in obdelavo fotografij.

9. člen: IZDAJANJE VSEH FOTOGRAFIJ

Stranki se izdajo fotografije, ki so reprezentacija stila teama Sanjava in so bile skrbno izbrane izmed vseh posnetih fotografij. Team Sanjava ne izdaja neobdelanih fotografij, RAW datotek in/ali dovoljujeta lastnega izbora fotografij.

10. člen: IZGUBA PREDMETOV IN IZGLED

Sanjava ne odgovarja za predmete, ki bi se izgubili ali poškodovali med fotografiranjem, prav tako ne odgovarja za vaš izgled, ličenje in končni stajling, ki ste ga izbrali za fotografiranje (team Sanjava nudi stilsko svetovanje, vendar za stranko ni zavezujoče).

11. člen: EKSKLUZIVNOST IN SODELOVANJE Z DRUGIMI FOTOGRAFI

Stranka se zaveže, da so fotografi teama Sanjava edini, ki lahko fotografirajo stranko na lokaciji ob dogovorjenem času in jim morajo zagotoviti nemoteno delovanje.

Team Sanjava pri svojem delu sodeluje z drugimi fotografi (asistenti), za katere zagotavlja, da so usposobljeni za delo in zagotavljajo kakovostne storitve.

12. člen

Sanjava, Anja Jelen ODD si pridržuje pravico, da Splošne pogoje poslovanja kadarkoli spremeni.