Stran je bila nazadnje spremenjena 20. 3. 2023.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 1. člen: SPLOŠNO
  i. Sanjava je ime pod katerim deluje fotografinja Anja Jelen, v nadaljevanju “fotografinja”; oseba, ki naroči storitev fotografiranja je “naročnik”.
  ii. Splošni pogoji poslovanja niso in ne morejo biti predmet pogajanj s strani naročnika razen v primeru izrecnega strinjanja fotografinje.
  iii. Vse morebitne spore bosta fotografinja in naročnik reševala preko pristojnega sodišča.
  iv. Podatki o podjetju: RJ, Robert Jelen s.p., DŠ: 46270302, Tolsti Vrh p. R. na K. – del 2
   
 2. člen: COPYRIGHT
  i. Vsa objavljena vsebina na spletni strani je avtorsko zaščitena; reprodukcija brez strinjanja fotografinje ni dovoljena.
   
 3. člen: PRIKAZOVANJE FOTOGRAFIJ
  i. Naročnik se s podpisom pogodbe strinja, da so posnete fotografije lahko uporabljene v umetniške in promocijske namene (prikaz v portfoliu, brošurah, revijah, člankih, vzorčnih albumih etc.)
   
 4. člen: UMETNIŠKA SVOBODA, POKRIVANJE DOGODKA IN REPRODUKCIJA
  i. Fotografinja bo tekom dogodka posnela fotografije po lastni presoji in v skladu s portfoliem s čim večjim ozirom na želje naročnika.
  ii. Posebne zahteve naročnika za fotografinjo niso zavezujoče, vendar bodo, v kolikor možno, upoštevane v čim večji meri.
  iii. Zaradi narave lokacij, kjer se poročni obred odvija (npr. cerkev, matični uradi etc.) je gibanje fotografinje včasih omejeno s strani izvrševalca obreda in območje, kjer se fotografinja lahko giba ni prva izbira fotografinje. Fotografinja v tem primeru ne sprejme odgovornosti za oviran pogled na dogajanje in se bo po najboljših močeh potrudila posneti fotografije, ki bodo dostojno prikazale dogajanje.
  iv. Zaradi različnih svetlobnih pogojev skozi dan in omejitev digitalnih senzorjev, se lahko barve v setu fotografij med seboj razlikujejo.
  v. Fotografinja ima svoj stil fotografiranja in obdelovanja fotografij, ki je prikazan v portfoliu in je rezultat trenutnega navdiha in znanja fotografinje.
  vi. Fotografinja ne sprejema reklamacij, vezanih na kompozicijo, tehniko, izbor in obdelavo fotografij.
  vii. Fotografinja obdrži vse moralne in materialne pravice do fotografij, naročnik dobi s podpisom pogodbe dovoljenje za tisk in objavo na socialnih omrežjih za lastne potrebe (pravica do reprodukcije za nekomercialno uporabo). Deljenje fotografij z ostalimi poročnimi ponudniki je dovoljeno v kolikor se navede avtorja.
  viii. Vsakršno poseganje v končen izdelek (spreminjanje barv, dodatna retuša, ki je ne opravi fotografinja) brez dovoljenja fotografinje je prepovedano.
   
 5. člen: PLAČILO
  i. Ob rezervaciji se plača ara v višini 50% vrednosti storitve, ki zagotovi datum za naročnika. Brez plačane are datum ni dokončno rezerviran.
  ii. S plačilom are naročnik potrjuje seznanjenost s pogoji poslovanja navedenimi na spletni strani www.sanjava.si.
  iii. Ara se odšteje od stroškov ponudbe, ki jo naročnik prejme ob povpraševanju.
  iv. Naročnik mora celotno plačilo izvesti do 7 dni pred dnevom opravljanja storitve.
  v. Cenik velja od 20. 3. 2023.
   
 6. člen: VIŠJA SILA IN PRESTAVITVE TERMINOV
  i. V primeru odpovedi pogodbe s strani fotografinje (prepoved opravljanja storitve, nenadna bolezen, poškodba, smrt etc.) se naročniku povrne vplačan znesek v celoti ali v dogovoru s fotografinjo le ta priskrbi drugo osebo, ki bo prevzela fotografiranje dogodka pod njenim imenom.
  ii. V primeru odpovedi pogodbe s strani naročnika, ki ni posledica nepredvidljivih okoliščin (nenadna bolezen, smrt, poškodba, državne uredbe* etc.) fotografinja zadrži aro. Ara se vrne v primeru, ko lahko naročnik nepredvidljivo okoliščino potrdi z dokazilom.
  iii. Če želi naročnik termin, ki ga zaradi višje sile ni bilo mogoče izvesti, prestaviti, se vplačana ara prenese na drug termin. V kolikor je bil termin izvedljiv in ga je naročnik želel prestaviti zaradi drugih okoliščin, naročnik doplača 100€ kot rezervacijo novega termina.
   * npr. karantena, omejitev združevanja etc.
   
 7. člen: ODDAJA IN HRAMBA DATOTEK
  i. Fotografije bodo pripravljene in dostavljene v roku 45 dni po dnevu dogodka v zaklenjeni spletni galeriji, ki se zaklene za prenos po enem mesecu.
  ii. Fotografinja po oddaji datotek za hrambo le teh ne odgovarja.
  iii. Fotografinja ne izdaja neobdelanih tj. RAW fotografij in/ali dopušča možnosti, da naročnik fotografije izbere sam.
   
 8. člen: NA DAN DOGODKA
  i. Fotografinja (in fotografi, ki s fotografinjo sodelujejo) bo na dan dogodka edini profesionalni fotograf, ki fotografira naročnika. Naročnik mora fotografinji zagotoviti nemoteno opravljanje storitve.
  ii. Fotografinja si pridržuje pravico, da opozori kogarkoli izmed prisotnih, da jo ovira in ga prosi, če se lahko umakne.
  iii. Zaželeno je, da naročnik poskrbi za kosilo/večerjo za fotografinjo, v kolikor to ni mogoče, je naročnik dolžan fotografinji omogočiti 60 minut pavze, da si priskrbi lasten obrok.
  iv. Fotografinja bo na dan dogodka prisotna dogovorjeno število ur, vse morebitne ure, ki se opravijo po preteku tega števila, se dodatno zaračunajo po veljavnem ceniku, ki ga naročnik prejme ob povpraševanju.
   
 9. člen: LASTNA ODGOVORNOST
  i. Fotografinja ne odgovarja za nesreče ali izgubo osebnega imetja, ki se ob nepazljivosti lahko pripetijo naročniku na fotografiranju.
   
 10. člen: VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
  i. Fotografinja se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke hranila v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov, da podatkov ne bo uporabljala v namene, ki niso komunikacija s stranko, izvajanje kvalitetne storitve in dostava fotografij naročniku.
  ii. Osebni podatki se hranijo trajno.
   
 11. člen: VELJAVNOST SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA
  i. Splošni pogoji poslovanja veljajo od 20. 3. 2022.
  ii. Naročnik se z rezervacijo storitve zavezuje, da je Splošne pogoje poslovanja prebral, jih pozna in jih bo upošteval.
  iii. Fotografinja si pridržuje pravico, da splošne pogoje kadarkoli spremeni.

POLITIKA ZASEBNOSTI

Spletno mesto www.sanjava.si upravlja podjetje RJ, Robert Jelen s.p., zanj Anja Grošelj (v nadaljevanju “Sanjava” ali “Mi”).
Ta podstran pojasnjuje, kako uporabljamo osebne podatke, ki nam jih posredujete ob uporabi spletne strani in ob naročilu storitev, ki jih nudi Sanjava.

 1. člen: SPLOŠNO
  i. Pri Sanjavi smo zelo pozorni na varovanje osebnih podatkov in spoštujemo zasebnost posameznika. Zavezujemo se, da osebne podatke, pridobljene prek elektronskega naslova ali kontaktnega obrazca skrbno varujemo.
  ii. Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Sanjava od vas zbira ob obisku spletne strani sanjava.si (piškotki) in preko kontaktnega obrazca na strani.
  iii. Vaši podatki bodo uporabljeni izključno za namene pošiljanja ponudbe in javnosti ne bodo dostopni. Zbrane podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-1, ZVOP-2 in GDPR.
 2. člen: PIŠKOTKI
  i. Spletna stran sanjava.si uporablja piškotke.
  ii. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča.
  iii. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto sanjava.si nastavi piškotke na vaši napravi.
 3. člen: KAJ SO PIŠKOTKI?
  i. Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, katere obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika.
 4. člen: ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?
  i. Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.
 5. člen: ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE IN KAKŠNE?
  i. Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena izmed njih je shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani), piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.
  ii. Spletna stran sanjava.si beleži le najnujnejše piškotke za optimalno delovanje strani, ki jih ni mogoče izključiti, lahko pa jih znotraj vašega brskalnika upravljate sami (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari…)